PEPERNOTEN-TAART

Ingrediënten

 

  • 300g zachte ongezouten boter
  • 340g kristalsuiker
  • 5 grote eieren
  • 272g bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 1 zak pepernoten
  • 1 zakje (gezouten) karamelblokjes
  • 1 bak Oppo Salted Caramel ice cream


Bereiden


1. Verwarm de oven voor op 180 C.

2. Vet een tulband goed in en bestrooi vervolgens met bloem, zodat de cake niet blijft kleven.

3. Mix de boter en suiker met een handmixer in een middelgrote kom (je kunt ook een staafmixer gebruiken).

4. Voeg de eieren toe aan het mengsel en roer goed door.

5. Voeg de bloem toe en mix tot alles volledig gemengd is.

6. Giet 2/3 van het beslag in de voorbereide tulband. Meng het overgebleven beslag met de cacaopoeder en giet dit op het witte beslag in de tulband. Haal een vork door het beslag om zo een swirl-effect te creëren in de cake.

7. Plaats de tulband in de oven en bak gedurende 60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker door deze in de cake te prikken. Wanneer deze er schoon uit komt is de cake klaar. Laat de cake volledig afkoelen.

8. Maak de karamel vloeibaar door deze in een klein steelpannetje met een snufje zout voorzichtig te verwarmen. Als de karamel gesmolten is, schep je wat op een lepel en maak je zigzaggende bewegingen over de cake. De karamel wordt vanzelf weer hard op de cake.

9. Schep 5 grote bollen Oppo Salted Caramel en plaatst deze in het midden van de tulband totdat deze tot de rand gevuld is met ijs.

10. Verkruimel de pepernoten met een deegroller en strooi over de cake en het ijs. Voilà!

_MG_0790.JPG
Harry Thuillier