Heerlijke warme havermout met gebakken peertjes

Ingrediënten

(voor 1 persoon):
– 40 gram havermout
– 200 milliliter melk
– een snufje kaneel
– 1 zachte, rijpe peer*
– 1 theelepel honing, agave- of ahornsiroop
– 1 scoop Oppo vanille

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Halveer de peer en haal de kern met pitjes eruit. Leg de peer in een ovenschaaltje met een klein bodempje water. Zet de peer in de oven en bak hem ongeveer 30 minuten zodat hij lekker zacht en warm wordt.
  2. Doe een scheutje water in een koekenpan en meng hier de honing, agave- of ahronsiroop door. Verhit het mengsel en leg hier de peertjes in met de snijkant naar beneden. Bak de peertjes 5 tot 10 minuten tot het water verdampt is en de onderkant van de peertjes begint te karameliseren.
  3. Maak een eenvoudig havermoutje door de melk, havermout en een snufje kaneel in een pannetje te verwarmen. Je kunt dit ook in de magnetron doen. Zet dan een bakje met alle ingrediënten zo’n 3 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  4. Schep de havermout in een kom en leg hier de peertjes op. Leg er een flinke scoop vanille ijs op en geniet van je verwenontbijtje.
miss havernout.PNG
Harry Thuillier