SALTED CARAMEL CAKE

Veel decadenter wordt cake niet…

INGREDIËNTEN

  • 50 g. eiwitpoeder (vanillesmaak)
  • 30 g. kokosmeel
  • 40 g. amandelmeel
  • 25 g. Truvia (=zoetstof)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 g. appelpuree
  • 1 heel ei
  • 100 g. eiwit
  • 150 ml. ongezoete amandelmelk
  • 7 g. kokosolie

WERKWIJZE

1)     Meng eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar en voeg dan de overige, vochtige ingrediënten toe. Schenk in een ingevette cakevorm.

2)     Bak in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 35-40 minuten.

3)     Volledig laten afkoelen.

4)     Haal een beker Oppo Salted Caramel-ijs uit de vriezer en laat ongeveer 20 minuten zacht worden.

5)     Snijd de cake doormidden (in de lengterichting) en besmeer een kant van de cake met Nutella (of iets soortgelijks).

6)     Bekleed het cakeblik met huishoudfolie en plaats de halve cake met Nutella eerst in het blik. Schenk er vervolgens het zacht geworden ijs overheen en verspreid het gelijkmatig. Leg de andere helft van de cake erbovenop. Laat twee uur in de vriezer staan.

7)     Haal het geheel uit de vriezer en laat het een beetje op temperatuur komen. Haal het vervolgens uit het blik en je kunt het aansnijden.

 

file-2.jpeg
Harry Thuillier