WAAROM IS OPPO GEZOND?

Door de EU goedgekeurde gezondheidsclaim: ‘Het consumeren van voedsel/dranken die erythritol en stevioglycosiden in plaats van suiker bevatten, verhoogt de bloedsuikerspiegel minder dan consumptie van suikerhoudende voedingswaren en dranken.’


MEER OVER OPPO

Waar komt de naam Oppo vandaan?

Oppo staat voor ‘Opposites’ (Tegenpolen). Gezondheid en genieten worden traditioneel als tegenpolen gezien, maar Oppo brengt ze bij elkaar. Bij Oppo trekken de tegenpolen elkaar aan, en ijs is nog maar het begin!

 

Welke ingrediënten gebruiken jullie bij het maken van Oppo?

Oppo wordt gemaakt van verse weidemelk (van koeien die vrij mogen rondlopen in de wei en op natuurlijke wijze eten), van koudgeperste virgine kokosolie, steviablad en erythriol (natuurlijke zoetstof met nul calorieën en suikers, ook te vinden in meloenen en druiven).

 

Hoe kan het dat Oppo slechts 39 calorieën per bolletje bevat?

We hebben traditionele ingrediënten voor ijs vervangen door natuurlijke ingrediënten die je normaal gesproken niet in ijs aantreft – vierge kokosolie, steviablad, enz. Door de combinatie van deze ingrediënten, bevat Oppo relatief weinig suikers en calorieën. Verder begon Charlie met het maken van Oppo zonder enige voorkennis van het bereiden van ijs. Wanneer je de regels niet kent, is het soms gemakkelijker je daar niet aan te houden!

 

Wat is steviablad?

Stevia is een blad uit Zuid-Amerika dat van nature zoet is, en nul calorieën en suikers bevat. Grappig weetje: wetenschappers denken dat de zoete smaak door het blad zelf werd ontwikkeld om te dienen als natuurlijk bestrijdingsmiddel!

 

Welke kokosolie gebruiken jullie?

We gebruiken koudgeperste, uit de natuur geoogste vierge kokosolie, die we halen bij een coöperatie in Ghana. De olie is afkomstig van het rauwe vlees van de kokosnoot.

 

Waar halen jullie de melk vandaan?

De verse melk die in Oppo wordt gebruikt, komt uitsluitend van een coöperatie van boeren en is geclassificeerd als ‘Weidemelk’. Dit wil zeggen dat de koeien minstens 120 dagen per jaar, vanaf de lente tot de herfst, vrij in de wei mogen rondlopen. Ze worden in de zomer gevoed met gras, en in de winter met kuilvoeder (gras en maïs). De melk die ze produceren is volledig vrij van hormonen en antibiotica, evenals de koeien zelf.

 

Hoe verhoudt Oppo zich tot gewoon ijs?

In Oppo zitten verhoudingsgewijs heel weinig suikers en calorieën. Afhankelijk van de smaak bevat Oppo tussen de 50 en 70% minder calorieën en suikers dan normaal roomijs. Dat is slechts 39 calorieën en 3 g. suikers per bolletje! (Deze suikers zijn afkomstig van de melk en de vruchten).

 

Is Oppo geschikt voor diabetici?

We hebben vele positieve reacties gekregen van diabetici die Oppo eten. Ons koolhydratengehalte ligt lager en we gebruiken steviablad, een natuurlijke suikervervanger die als veilig geldt voor diabetici. Wij adviseren diabetici de reactie van hun lichaam in de gaten te houden wanneer ze Oppo eten, maar we vertrouwen erop dat Oppo een geweldige aanvulling is op hun dieet.

 

Is Oppo glutenvrij?

Al onze smaken hebben glutenvrije recepten. We vervaardigen ons ijs echter in een fabriek waar gluten worden verwerkt. Dit wil zeggen dat we niet kunnen garanderen dat ons ijs glutenvrij is, er kunnen namelijk sporen aanwezig zijn.

 

Is Oppo nootvrij?

Onze smaken Salted Caramel en Madagascan Vanille hebben nootvrije recepten. We vervaardigen ons ijs echter in een fabriek waar noten worden verwerkt. Dit wil zeggen dat we niet kunnen garanderen dat ons ijs notenvrij is, er kunnen namelijk sporen aanwezig zijn.

 


ONZE GEHEIME INGREDIËNTEN

Wat is lucuma?

Lucuma, afkomstig uit Peru en bekend als ‘Goud van de Inca’s’, is een meloenvormige vrucht, met goudkleurig vruchtvlees en één grote pit. Lucuma heeft een heerlijke ahornstroop- en karamelsmaak, en is super voedzaam, omdat het bètacaroteen, ijzer, zink, vitamine B3, calcium en eiwit bevat. Wij gebruiken lucuma als smaakmaker in ons Salted Caramel- ijs.

 

Wat is baobab?

Dit zijn de vruchten van de baobabboom, bekend als de oude ‘boom des levens’. Het vruchtvlees, dat eruitziet als een verse kokosnoot, heeft een smaak die ergens tussen gekarameliseerde peer en grapefruit in ligt, bestaat voor 50% uit vezels en is een ongelooflijk rijke bron aan vitamine C, kalium en antioxidanten. We gebruiken in de natuur geoogste baobab uit Senegal, voor de romigheid en textuur van ons Madagascan Vanilla-ijs.